Internet, TV & Telefoni

Internet

Brf Vilunda har ett tecknat ett gruppavtal med Tele2 (tidigare Com Hem) som innebär att boende i Brf Vilunda får 100% rabatt på ett internetabonnemang (upp till 100 Mbit). Du måste själv ringa och göra en beställning hos Tele2 på telefon 90 222. Meddela att du vill ta del av Brf Vilundas gruppavtal. Det går självklart utmärkt att ha högre hastighet på ditt internet. Du behöver då själv endast betala mellanskillnaden mellan priset på hastigheten du valt och det dagsaktuella konsumentpriset på 100 Mbit via Fiber-LAN.

Det är även viktigt att du själv kommer ihåg att avsluta ditt abonnemang om du flyttar från föreningen. Detta för att du själv är juridiskt ansvarig för hur ditt abonnemang används om nästa lägenhetsinnehavare använder abonnemanget i ditt namn.

Anslutning kan ske antingen via ”LAN-uttaget” (finns vanligtvis placerat i hallen), eller genom ”KOAX-uttaget” (finns vanligtvis placerat i på samma plats som antennuttaget i vardagsrummet och är även kallat ”tre hål i väggen”).

Observera att locket på ”LAN-uttaget” i vissa lägenheter kan vara märkt ”Bredbandsbolaget”. Detta är bara för att föreningen tidigare haft avtal med Bredbandsbolaget men har alltså numera avtal med Tele2 för leveransen.

Självklart kan du även ansluta dig med valfri operatör via ADSL (telefonjacket), eller via mobilt internet.

TV

Basutbudet på Digital TV från Tele2 ingår i avgiften men för att kunna se de digitala kanalerna krävs att ni har någon form av digital mottagare. Om ni önskar Digital TV med fler kanaler kan ni enklast beställa detta via Tele2 och då använda dig av ditt ”KOAX-uttaget” (finns vanligtvis placerat i på samma plats som antennuttaget i vardagsrummet och är även kallat ”tre hål i väggen”). Många internetleverantörer erbjuder även så kallad IPTV som ni beställer direkt från er internetleverantör.

Paraboler är tillåtet men dessa måste vara placerade på insidan av er balkong. Inga föremål får hänga utanför balkongen pga. förhöjd risk för ras från balkongen.

Telefoni

Brf Vilunda har ett tecknat ett gruppavtal med Tele2 som innebär att du får IP-telefoni till rabatterat pris. För dagsaktuell prislista ber vi er kontakta Tele2 på tel. 90 222.