Nycklar & Låssystemet

Samtliga ytterdörrar, ingångar till källargångar samt tvättstugor är utrustat till ett elektroniskt låssystem där du behöver använda en nyckeltag för att öppna. En nyckeltag är det samma som en nyckel och ska därför lämnas till nya lägenhetsinnehavaren vid lägenhetsöverlåtelse. Vid överlåtelsen fungerar nyckeltaggarna en månad och den nya innehavaren måste därför kontakta fastighetsskötaren (Renew Service) för att förlänga tillträdet på de erhållna nyckeltaggarna.

Extra nyckeltag räknas som extra nyckel och återlöses ej utan tillfaller nya lägenhetsinnehavaren på samma sätt som extra nyckel till lägenhetsdörren. Får ni fel på en nyckeltag eller behöver köpa en extra nyckeltag, så kontakta även här vår förvaltare Renew Service för hjälp. Är ni i behov av extra nyckel till lägenheten, så kan ni kontakta valfri låssmed för tillverkning av fler nycklar.

Observera att tvätthall samt smörjhall inte är anslutna till samma systemet som portarna utan kräver separat nyckeltag som ni får när ni tecknar avtal för tvätthallen.

När ni får gäster

Porttelefonen är programmerad med det telefonnummer som ni angav vid överlåtelse av lägenheten. Önskar du byta telefonnummer kan du själv göra detta genom att hålla upp din nyckeltag mot informationstavlan i din entré och sedan följa anvisningarna.

För att ringa på porttelefonen går du tillväga på följande sätt:

  • Tryck på knappen som displayen pekar ut “SÖK EFTERNAMN” (till höger om displayen)
  • Välj första bokstaven i efternamnet och tryck på knappen till höger om bokstaven
  • Namn visas nu, bläddra med pilarna
  • Ring önskat namn genom att trycka på knappen till höger om namnet

Porttelefonen fungerar på detta sätt mellan 06:00 – 21:00. Övrig tid kan den som besöker dig ringa på porttelefonen genom att knappa in ditt telefonnummer som ligger inlagt i porttelefonen och sedan trycka OK. För att sedan öppna när någon ringer dig på porttelefonen trycker du på 5 eller * (stjärna) på din telefon. Om du inte önskar släppa in den som ringer avslutar du samtalet.